Привіт! У мого батька скоро буде операція з видалення катаракти, і я хвилююся, як швидко у нього відновиться зір після неї. Хтось стикався з таким? Цікаво дізнатися, скільки часу зазвичай займає реабілітація після операції.
Як швидко відновлюється зір після операції з катаракти?
Сообщений 1 страница 4 из 4
Поделиться22024-09-28 14:44:17
Привіт! У моєї мами була така операція, і зір відновився досить швидко, десь протягом кількох днів вона вже почала бачити краще. Але остаточне відновлення може займати до кількох тижнів, залежно від індивідуальних особливостей. Головне, дотримуватися всіх рекомендацій
Поделиться32024-09-28 14:45:02
Це добре, що зір швидко відновлюється! А що саме потрібно робити після операції? Є якісь обмеження чи правила, яких треба дотримуватися, щоб процес відновлення пройшов без ускладнень? Чи потрібен якийсь спеціальний догляд за оком після втручання?
Поделиться42024-09-28 14:46:34
Так, після операції з видалення катаракти https://visium.com.ua/ua/uslugi/lecheniye_katarakty/ є кілька важливих моментів, які допоможуть успішно відновити зір. По-перше, обов’язково треба використовувати краплі, які лікар призначає, щоб уникнути інфекцій і зменшити запалення. У перші дні після операції варто уникати фізичних навантажень і не терти око, навіть якщо є відчуття дискомфорту. Спати бажано на спині або на боці, протилежному прооперованому оку. Щодо відновлення зору, у перші кілька днів після операції зір буде поступово поліпшуватися, але може бути не таким чітким, як хотілося б. Остаточний результат зазвичай видно через місяць. Варто також уникати прямих сонячних променів і носити сонцезахисні окуляри, поки око повністю не заживе. Перші два тижні не варто піднімати важке або нахилятися занадто часто. Якщо будуть якісь несподівані симптоми, як-от сильний біль чи погіршення зору, обов’язково треба звернутися до лікаря. Але в більшості випадків все проходить без ускладнень, і людина повертається до нормального життя вже через кілька тижнів.